2018-12-26 12:34:56• hírek • Szatmár.ro

A katasztrófavédelem országos statisztikája az ünnepekről eddig

A téli ünnepkör ideje alatt országosan 5100 lánglovag vigyázza a lakosság biztonságát.

December 24-én és 25-én Románia szerte összesen 2266 sürgős esethez riasztották az egyenruhásokat. 149 tűzvészhez siettek a tűzoltóság emberei, 1838 esetben a SMURD munkatársai tették a kötelességüket. 13 autóbalesethez is kihívták a szolgálatot a járműben rekedt utasok kiszabadításához. 71-szer léptek közbe veszélyes helyzetbe került emberekért, 195 alkalommal a közösség védelmére keltek.

 

A mobil életmentő egység (SMURD) 1856 állampolgár számára nyújtott egészségügyi szolgáltatást, 15-öt tűzvészből vagy más szokatlan szerencsétlenségből mentettek ki.

 

A 2018-as karácsonyi időszakot a Katasztrófavédelmi Felügyelőség nem nyilvánítja kiemelkedőnek. 2017-hez képest 11 esettel kevesebbet regisztráltak erre a két napra vonatkozóan.

 

A katasztrófavédelmisek nem tudják elégszer figyelmeztetni a lakosságot arra, hogy az ünnepi időszakban fokozott figyelemmel cselekedjenek minden téren! A fűtőtesteket, főként a radiátorokat, a kályhákat, a konyhai tűzhelyeket és a kandallókat ne hagyják felügyelet nélkül! Az otthonuk elektromos hálózatát ne terheljék túl felesleges fogyasztókkal, és ne hagyják otthon a gyermekeket felügyelet hiányában!

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség továbbra is 24 órás készenlétben áll. Hívják őket bizalommal!
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: